tudásfejlesztés

zaangazowanie-m.jpg logo
Lokálisan és nemzetközi szintéren is felvállaljuk a tudás közvetítését.

Számos lakossági rendezvényt szervezünk, ahol célunk az egészségmegőrzésre ráirányítani a figyelmet, és elősegíteni egy nyitott attitűd kialakítását a társadalom védendő rétegei felé. Szakmai programjainkon a szektor érintettjei közötti információk és bevált gyakorlatok cseréjére szólítunk fel. Rendezvényeinken az intézményi gondozás szakmai vezetőinek, a helyi és magasabb szintek döntéshozóinak, és az érintett civil társadalom képviselőinek egyaránt igyekszünk fórumot biztosítani.

Elkötelezetten az egészségmegőrzés és az ápolás minősége iránt.

szakmai konferenciákat szervezünk

Munkánkkal a kezdetektől emeljük a hosszú távú ellátás (long-term care) szolgáltatási színvonalát. 1998 óta rendezzük meg székhelyünkön a Hosszú Távú Ápolási Konferenciát (Days of Long-Term Care in Toruń) a krónikus betegeket, a fogyatékkal élőket és az időseket hivatásszerűen gondozók számára. A TDOD (a konferencia lengyel nevének: Toruńskie Dni Opieki Długoterminowej rövidítése) és kísérő rendezvényeinek története arra az időre nyúlik vissza, amikor a betegellátás területén a hosszú távú gondozói munka igénye megjelent. Szakmai körökből hamarosan sürgető felhívás mutatkozott a továbbképzések, a tapasztalatcsere iránt, illetve szükségessé vált e gondozói szolgáltatás jövőbeni formájáról és kereteiről kialakuló vita összefogása is.

145727822.jpg

"A TDOD jelentőségét a résztvevők kiugróan magas száma és változó összetétele igazolja. Egyetlen más lengyelországi konferenciáról sem tudok, ami a legkülönbözőbb ápolási szakterületek képviselőit ilyen magas számban megszólítaná. Emellett nem kevésbé hangsúlyos az a tény is, hogy itt egymástól kölcsönösen tanulhatunk. A szakmai előadások hasznosak az intézményi gondozást hivatásszerűen végzők számára. A szekcióülések, de még inkább az informális körökben folytatott beszélgetések pedig kitűnő alkalmat nyújtanak szakmai kompetenciáink fejlesztésére, tudásunk bővítésére."

Prof. Piotr Błędowski, a TDOD Tudományos Bizottságának elnöke

16446147.jpga hosszú távú betegellátás színvonalát emeljük

A Seni Modern Intézményi Oktatórendszer (Seni Education System of Modern Institution) elnevezésű programmal a tartós gondozás rendszerében, a hospice ellátásban és az idősotthonokban dolgozók számára szakmai kompetencia-fejlesztő képzéseket biztosítunk. Évente mintegy száz ápolási szakintézmény társul a Seni-programhoz.

Toruń és Bydgoszcz székhellyel működtetjük a posztgraduális képzési formát nyújtó Hosszú Távú Ápolás Európai Központokat (European Centre for Long-Term Care, Postgraduate School for Medical Carers). Az interperszonális készségek fejlesztése mellett idegen nyelveket is oktatunk, hogy hallgatóink szakmai tapasztalataikat más országokban megszerzett gyakorlatokkal is bővíthessék. E programmal további oktatási intézmények nyitását tervezzük.csatlakoztunk a 'Give Birth in Human Way' akcióhoz

A 'Szülj emberségesen' ('Give Birth in Human Way') Alapítvány munkáját az egészségügyben dolgozók számára nyitott szakmai konferenciákkal segítjük. Az alapítvány által közzétett, az 'Anya, aki önmagára vigyáz' ('Mother takes care of herself') címet viselő útmutató kérdések-válaszok kidolgozását munkacsoportunk segítette, amely útmutató egy nő számára praktikus ismereteket ad át a gyermekvárás és az anyává válás időszakára.


közzéteszünk folyóiratokat

Széleskörű folyóirat-szerkesztési és kiadói tevékenységet folytatunk. Köztük is a negyedévente, MEDI Long-Term Care Forum címmel megjelenő folyóiratunk a legjelentősebb, az első kiadás éve 2001. A magazin célcsoportja a hosszú távú ellátást nyújtó intézmények szakmai vezetése, ugyanakkor írásaink értékes tudástárat jelentenek azon olvasók számára is, akik a tartós ápolás tágabb értelemben vett érintettjei.


felkészítjük a tinikorosztályt a nővé érésre

Intimhigiénés infromációs kampányt indítunk alap- és középfokú oktatási intézményekben, bevezetjük a tinédzser korú lányokat a nővé válás életszakaszába, érintve mind a pubertással, mind a megfelelő intim testápolással együtt járó kérdéseket.

intimhigiénés edukációt végzünk

Indiai leányvállalatunk révén az ország kormányszintű oktató programjában is részt vállalunk. Mindazon ipari vagy elmaradott vidékeken élő lányok, fiatal nők oktatásában veszünk részt, ahol az alapvető személyi higiéniáról a tudásszint máig igen alacsony. Önkéntesekkel és jótékonysági szervezetekkel működünk együtt a felkészítésben, hogy nők és családjaik mindennapjaiba a megfelelő intimhigiénés szokások beépüljenek.

törődünk a nők egészségével

Támogatjuk a mellrák megelőzéséért folytatott kampányokat. Együttműködünk az 'Egészség: Mondj igent!' ('Yes to Health') Alapítvánnyal, akik az 'Az én mellem. Közös ügyünk' ('My breasts. Our business') kezdeményezést indították útjára. Előadásokat tartunk, lakossági rendezvények sorát rendezzük meg a prevenció érdekében.


segítjük a babákat és szüleiket

happytv.jpg

Elindítottuk webtévénket. A Happy TV-n érdekes műsorokat adunk közre, ahol a szülők a gyermekvállalással együtt járó örömeiket és aggodalmaikat egyaránt megosztják. Ötleteket kapunk, hogyan növeljük a babával együtt töltött szabadidő értékét. A Happy TV adásaiban gyermekgyógyászok, fizioterapeuták, szülészorvosok és pszichológusok is vendégeskednek.

Bővebb információt a www.happytv.pl oldalon találnak.


'we are active, we are Happy'

A fenti címmel  gyermekek és szüleik számára szervezzük eseményeinket. Piknikek, vidám, interaktív színházi események, számtalan vetélkedő és játékos foglakozás. Mindez szakmai előadásokkal tarkítva az egészségmegőrzés, a helyes táplálkozási szokások kialakítása, a természetes és megfelelő bőrápolás témakörökben. Nagyobb üzletközpontokban babaszobákat is kialakítottunk, ahol a csöppségek peluscseréje könnyedén megoldható. A babának és a mamának is komfort, és természetesen minden méretválasztékban rendelkezésre állnak itt a Bella Baby Happy pelenkák.

rólunk