hírek

2020-08-04

Tájékoztatás a COVID-19 fertőzés szerződéses kötelezettségek teljesítésére tett hatásairól

A COVID-19 fertőzés jelentős hatással van a globális és a lokális gazdaságokra, előre nem látható helyzeteket teremt és következményeket okoz a legkülönbözőbb piacokon és iparágakban.

A pandémia közepette érvényben lévő szerződéses kereskedelmi jogviszonyok részleges, teljes vagy időbeli teljesítése is akadályokba ütközhet.

Azonban nem pusztán maga a világjárvány, hanem a megfékezésére tett egészségügyi, közigazgatási és hatósági lépések is megváltoztat(hat)ják eddigi munkafolyamatainkat.

Egyes termékkörök iránt a visszafogott, míg mások pl. a fokozott fertőzésveszély miatt az egyéni és kollektív védőeszközök iránt épp a megnövekedett kereslet vezet tömeges és jelentős áruhiányhoz.

A világjárványt és következményeit a piaci szereplők nem minden esetben tudják kontrollálni, a folyamatok gyorsan, napról napra változnak, amihez a hosszú távon való alkalmazkodás rendkívüli erőforrásokat igényel.

Ezért minden esetben előzetes és alapos egyedi vizsgálatot igényel tőlünk beszállítóktól is a szerződéses kötelezettségek teljesítése. Mindemelett továbbra is azon vagyunk, hogy kereskedelmi partnereink felé pontos tájékoztatási és egyeztetési kötelezettségeinket teljesítsük.

A fennálló helyzetben  a piaci szereplők szembesülhetnek szállítási késedelmekkel, a hosszabb szállítási idők kialakulásával és részleges teljesítéssel. Ezekben a kérdésben továbbra is viszontealdó partnereink megértését kérjük, és együttműködésüket köszönjük!

» vissza a főoldalra
hírek és tájékozatatók