hírek

2014-03-24

A Lengyel Köztársaság elnöke társaságunkhoz látogatott

Bronisław Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke kíséretével céglátogatásra érkezett 2014. március 21-én, pénteken az egerszalóki székhellyel működő Bella-Hungária Kft-hez.

Két nappal a Magyar-Lengyel Barátság Napja előtt megkezdte magyarországi látogatását Bronisław Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke.

A Bella-Hungária Kft. 1996 óta látja el a TZMO SA hazai kereskedelmi képviseletét. A TZMO cégcsoport dinamikus növekedése és fejlődése következtében mára több, mint 65 ország piacán forgalmazza higiénés termékeit. Jelen van a Föld lakosságának egyharmadánál – az Amerikai Egyesült Államoktól Európán át Indiáig.

1951-et írunk, amikor a Lengyel Honvédelmi Minisztérium és Központi Bányászati Hivatal számára megindul a kötszerek gyártása a lengyel kisvárosban, Toruń-ban. A megbízás hat hónapra szól, a tervek szerint a megbízás teljesítése után a gyár bezárja kapuit. A termékek azonban bizonyítanak, a magas színvonalú munkát újabb megrendelések követik. 1991-től a társaság részvénytársasági formában működik tovább, ami egy döntő pillanat a cég életében – a cég munkavállalói, a tudományos és az orvosi szakma képviselői megalapítják a TZMO SA részvénytársaságot. Az első leányvállalat 1996-ban Magyarországon jön létre.

A TZMO-csoport integrált tudományos és technológiai módszerek ismeretében sok millió ember életminőségét javította már a vállalat által képviselt kórházi ápolási és higiénés termékekkel. Üzleti működését összeköti a társadalmi szerepvállalással, vállalati növekedése mellett kiemelt figyelmet fordít mindazon kezdeményezések finanszírozására, melyek az egészséges életmód népszerűsítésére irányulnak.

A Bella-Hungária Kft. az 1996-ban történt cégalapítás óta mára a patikapiac, a szociális és kórházi ellátás stabil résztvevőjévé vált. A vállalat jelenleg a három vezető szereplő között van az inkontinencia kategória termékeinek magyarországi értékesítésben. A Bella-Hungária Kft. női intimhigiénés, babaápolási és kozmetikai vattatermékeivel jelen van az FMCG-piacon is. A fogyasztói szokások, a higiénés termékekkel szemben kialakított attitűdök és percepciók folyamatosan változnak. A Bella-Hungária Kft. mindezen változásokat szem előtt tartva alakítja ki és fejleszti szortimentjét.

A Bella-Hungária Kft. új raktáregységét 2013. novemberében avatta fel. A közel 200 millió forint értékű beruházás minőségileg összetettebb megoldást jelent a társaság számára a raktározás, a készletgazdálkodás és az áruszállítás technikai, szervezési folyamataiban. A 2013. májusban indult beruházás 1330 raklaphellyel bővítette az egerszalóki raktárterületet.

A lengyel elnöknek ez volt a második látogatása a cégcsoportnál, 2013. áprilásban megtekintette a csoporthoz tartozó Plastica gyáregységet.

Jelenlegi céglátogatását követően az elnök részt vett a Magyar-Lengyel Barátság Hete nagyszabású egri rendezvényein. Március 22-től ugyanis Eger városa adott és ad otthont a Magyar-Lengyel Barátság Hetének, amelyet immár 8. alkalommal rendeznek meg. Szombaton a Bazilikában – a magyar és lengyel nyelven celebrált istentiszteletet követően – a résztvevők felavatták a lengyel menekültek befogadását megörökítő emléktáblát. A kísérő rendezvények között szerepelt egyebek között Ducki Krzysztof hazánkban élő lengyel plakátművész kiállítása, könnyűzenei nagykoncert, folklór- és kórustalálkozó is.

» vissza a főoldalra
hírek és tájékozatatók